Water investering van ELFPO en POP3 Zeeland

apr 3, 2022

Water investering van POP3 Zeeland en ELFPO bij Landbouwbedrijf van ’t Hof. In het kader van Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en Plattelandsontwikkelingsprogramma POP3 Zeeland 2014-2020 is er geïnvesteerd in fysieke waterinvesteringen. Dit voor de innovatie en modernisering van ons agrarische onderneming. We hebben geïnvesteerd in de aanleg van een druppelirrigatiesysteem met bijbehorende machines waar op een zeer efficiënte manier van irrigeren elke druppel water benut wordt. Zo is het bedrijf beter bestand tegen droogte en weersextremen. Meer over ELFPO: https://www.netwerkplatteland.nl/wat-is-pop3/europees-landbouwbeleid-glb/europese-kaders/europees-fonds-voor-plattelandsontwikkeling-elfpo

Afgelopen jaar zijn er wat proeven gedaan https://landbouwbedrijfvanthof.nl/2021/11/17/rode-uien-2021/, maar dit jaar wordt druppelirrigatie grootschalig toegepast in pootaardappelen en rode uien. De beschikbaarheid van kwalitatief goed water is nog een probleem en het aansluiten van het systeem blijft arbeidsintensief, maar we verwachten goede resultaten.

Meer informatie over dit onderwerp? We vertellen je graag meer.
Laat je gegevens achter en we bellen je terug.

Privacyverklaring

3 + 10 =